Bio, nyers Acai por 60g

Bio, nyers Acai por 60g
Bio, nyers Acai por 60g
Bio, nyers Acai por 60g
Bio, nyers Acai por 60g
Bio, nyers Acai por 60g
Bio, nyers Acai por 60g

Bio, nyers Acai por 60g

3 399 Ft
Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.

Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek.

Az acai bogyó ezen kívül nagyon gazdag fehérjékben, rostokban (kb. 14 g rost található 100 g acaiban), vitaminokban és Omega 6 és 9 zsírsavakban is, melyek a szív- és keringési rendszerünket védik. Az acai bogyóban található Omega 6 és 9 zsírsavak a vér koleszterin szintjének csökkentéséhez is hozzájárulnak. Ezen kívül az acai bogyó az öregedési folyamatok lassításában is jelentős szerepet játszik, az egészséges táplálkozást követők körében az egyik legjelentősebb öregedést lassító szupertáplálékként ismerik. Úgy gondolják, hogy ezt a hatást az antocianinok és antioxidánsok okozzák. Az acai bogyó 10-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő és 2-szer annyit, mint a kékáfonya.

Sokáig egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen lehetett hozzájutni az acaihoz, de szerencsére a korszerű feldolgozási módszerek ma már lehetővé teszik, hogy hozzánk is eljusson, mégpedig nyers formában, hozzáadott anyagok nélkül.  

Vitaminok és ásványi anyagok az acai bogyóban: A, B1, B2, B3, C, E, cink, kálium, kalcium, magnézium és réz

Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom: 2498 kJ/597 kcal, zsírok: 54g, amelyből telített zsírsavak: 15g, szénhidrát: 4,5g, amelyből cukrok: 2g, fehérjék: 9,8g, só: 
Ajánlom
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!