Blog

7 meglepő immunerősítő hatása a gyümölcsteának, gyógyteának és a zöld teának

7 meglepő immunerősítő hatása a gyümölcsteának, gyógyteának és a zöld teának

A tea, ami a második legnépszerűbb ital a világon, és amit akkor is fogyasztunk, amikor valamilyen problémával állunk szemben. Egy csésze teától is sokkal jobb hangulatunk lehet, ami segít a nap folytatásában.

Az említett teafajták kiválóan alkalmasak többek között a vérnyomás csökkentésére, vagy az influenza tüneteinek kezelésére. Ezek már jó okok, hogy már forraljuk is a vizet, és készítsünk egy finom teát. A gyümölcstea, gyógytea és a zöld tea gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és persze antioxidánsokban is, amelyek elősegítik a kirobbanó ízeket.

Fontos tudni…

Van egy lényeges, és nem elhanyagolható különbség a zöld tea és a gyümölcs- gyógyteák között. A lágy, selymes zöld tea teanövényből készül, és többféle elkészítési módja is ismeretes, míg a gyümölcs- és gyógyteák növényekből, gyümölcsökből készülnek. 

Annyiban azonban valóban hasonlítanak, hogy 100%-ig természetes összetevőkből készül mindhárom teaféle. 

De nézzük meg pontosabban, milyen előnyökkel jár, ha gyümölcsteát, gyógyteát vagy éppen a nagyon népszerű zöld teát fogyasztjuk.

1. A vörös fokföldirekettye vigyáz a szívedre! 

Számos tanulmány kimutatta, hogy a vörös fokföldirekettyében (vagyis a rooibos teában) található antioxidánsok jótékony hatással vannak a vérnyomásra, úgy, hogy blokkolják azokat az enzimeket, amelyek az erek összehúzódását okozzák.

2. Egy korty nyugalom és derű kamillateával

A kamillateáról már régóta közismert, hogy nyugtató hatású, tehát nagyon jól tud jönni egy szorongással teli hétfői reggelen.

3. A borsmenta elősegíti az emésztést

Ahogy már többször is említettük, a borsmenta tea kiváló választás egy kiadós ebéd vagy vacsora után - könnyebbséget hoz a megterhelt gyomornak, és az íze is frissítően finom. A borsmenta csökkenti a puffadást és a görcsoldásban is.

4. Vörösáfonya & málna tea

Ez a gyümölcstea keverék csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, fontos szerepet tölt be számos szív- és érrendszeri betegség megelőzésében.

5. Citromos gyömbéres tea, ami erősíti az immunrendszert

Ez a teakeverék jóbarátja az immunrendszernek, hiszen segít átvészelni egy-egy meghűlést vagy náthát

6. A zöld tea erősíti az agyi funkciókat

Pont elegendő koffeint tartalmaz a zöld tea ahhoz, hogy felpörgesse tested, hogy teljes erőbedobással végezdhesd teendőidet. Ez azért lehetséges, mert a koffein blokkolja az Adenozint, míg közben megnöveli a hatékonyságot elősegítő neurotranszmittereket.

7. A jázminos zöld tea rengeteg tápanyagot tartalmaz

A zöld tea tele van olyan tápanyagokkal, amelyek pozitív hatással vannak a testünkre, és már egy csészében rengeteg található meg belőlük. Emellett természetesen az antioxidáns tartalma is nagyon fontos, nem győzzük elégszer hangsúlyozni.