Matcha Tea

Igazi különlegességre vágysz? A világot meghódító matcha teáink között egészen biztosan exkluzív ízeket találsz majd. Válaszd ki az ízlésednek megfelelőt és engedd, hogy Téged is elvarázsoljon ez a divatos tea.


2termék 12
2termék 12

A matcha tradicionális és speciális módon termesztett, feldolgozott és porrá őrölt, japán eredetű zöld tea változat.

Különleges teapor, amelyet a japán teaceremóniában használnak több mint 1000 éve. Egy bambusz ecset (japánul: chasen) segítségével vízzel elegyítik és szertartásosan fogyasztják, általában egy gyönyörű teatálból.

A matcha-t két fő kategóriába sorolhatjuk: ceremónia matchák és konyhai matchák. Az első kategóriába tartoznak a gondos feldolgozású, tencha-ból őrölt, tiszta eredetű teák, amelyek csak önmagukban való fogyasztásra alkalmas. Az konyhai matchák ipari termesztésű és feldolgozású termékek. Több kategóriája létezik, ezek ízben nagyon különbözőek lehetnek. Ezt a típust általában édes, tejes italokhoz fejlesztették ki, ezért önmagában keserűbb íze lehet.

Mint minden teának, ennek a fajtának is megvannak a hatásai:

  • kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma
  • élénkítő hatása a lassan felszívódó koffein miatt tovább tart
  • enyhén nyugtató hatású a benne lévő L-Theanin aminosav miatt
  • C-vitamint, E-vitamint és más ásványi anyagokat is tartalmaz
  • különböző rostok is megtalálhatóak benne
  • gyorsítja az anyagcserét
  • hatékony méregtelenítő, képes kivonni a nehézfémeket és a különböző mérgeket a szervezetből
  • erősíti az immunrendszert.

A matcha teát a hagyományok szerint tálból szokás inni. Elkészítéshez szükséged lesz egy közepes méretű tálkára, egy habverőre, némi forró vízre és természetesen egy adag matcha teaporra. Az elkészítéshez először merj két teáskanálnyi port a tálkába. Ezután önts a porra 6 dl, majdnem forráspontig melegített vizet. Fogd meg a habverőt, és cikkcakkos mozdulatokkal kevergesd addig vele a teát, amíg habossá nem válik. Ha mindez kész, a tea a tálkából közvetlenül fogyasztható! Természetesen a tea egy bögrében is elkészíthető a fenti lépések követésével, csak ne felejtsd el habossá keverni, mielőtt meginnád!