Szűrés
Gyártó
Mikor fogyasszuk

Zöld tea

Zöld tea rajongók kánaánja! A zöld tea ízesítés nélkül is kiváló választás. Fedezd fel a tiszta, lágy ízeket, amelyek tele vannak antioxidánsokkal, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetünkre. Kínálatunkban megtalálható filteres, selyemfilteres és szálas zöld tea is, mindegyik kiváló minőségben. Fedezd fel zöld teáinkat - minden kortynak más íze lesz!


14termék 114
Kiszerelés:
17 db filter
Tea jellemzői:
Biotermék. Zöld tea matcha teával, gyógynövényekkel és citrusokkal.
Mikor fogyasszuk:
Egész nap
Raktáron
1 590 Ft
14termék 114

Az organikus zöld teának fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében különféle betegségek ellen. Ezt az erősítő tulajdonságot a zöld tea magas antioxidáns tartalmának tulajdonítják. Továbbá rossz szájszag ellen is hatásos lehet, de emésztési zavarokban is segíthet, megfázás és influenza esetén is hasznos lehet ez az ital.

Egy tanulmány azt állítja, hogy elősegíti az agy normál működését és a fő ok a megfelelő mennyiségű koffein, amely élénkít is. A kávéval ellentétben, ami egyfajta ideges érzést ad, a zöld tea a megfelelő löketet biztosítja. A stimuláló koffein blokkolja az Adenosine nevű neurotranszmittert (ingerületátvivő anyag), amelynek következtében az agyban növekszik az olyan neurotranszmitterek koncentrációja, mint a dopamin és a norepinefrin, amik okosabbá tesznek minket. Ezen kívül a zöld tea tartalmaz még L-theanine-t is, aminek segítségével nyugodtabbak leszünk.

A zöld tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak a bőrre, valamint gyulladásgátló is. Segít az apró ráncokkal és az öregedés első jeleivel felvenni a harcot. A zöld tea különböző bőrbetegségekre is jótékony hatással lehet, ilyen például az ekcéma, de szemölcsöket is kezelhetünk vele egy 2015 augusztusában megjelent német cikk szerint.

A zöld tea nem mindig zöld! Bár néhány zöld tea, mint például a japán sencha világoszöld lehet elkészítéskor, a legtöbb zöld teának fakó sárga színűnek kell lennie áztatás után, tehát nem kell aggódni, ha a zöld teád nem zöld – ilyennek kell lennie!