Szűrés
Gyártó
Mikor fogyasszuk
Szálas/filteres

Organikus, bio tea

Organikus tea, ha természetességre vágysz. Fedezd fel kínálatunkat, amelyben megtalálhatsz izgalmas ízkombinációkat és klasszikus ízeket is. Bio teáink ellenőrzött gazdálkodásból származnak.

A teák termesztése során is alkalmaznak különböző növényvédő szereket, amelyek óvnak a rágcsálóktól, rovaroktól, pókoktól, gombáktól. 1993-ban Németországban az élelmiszeregészségügyi hatóság szakemberei megvizsgáltak egy darjeelingi eredetű, indiai teaszállítmányt. A mintákból kimutatták, hogy az egészségügyi határértékeket meghaladó értékben tartalmaztak rovarölő szerekben gyakran használatos vegyi anyagokat, így a szállítmányt lefoglalták. A teával kapcsolatos növényvédőszerek használatának felfedezése azért váltott ki nagy visszhangot, mert alkalmazásának elsődleges célja a termelékenység növelése. Egyes országok táplálkozástudományi fejlettsége különböző mintákat követ, így nemzetközi egyezmények kialakítására és bizottságok létrehozására volt szükség. Ezek a bizottságok igyekeznek a fogyasztótól távoli termelőkre kényszeríteni azokat a standardeket, amelyek a termékek szelekciójában nagy érzékenységet mutató piac megkövetel. 

Az organikus minősítés tehát ezeknek a nemzetközileg elfogadott határértékeknek a szigorú betartását jelenti, a nyugati egészségnormáknak tökéletesen megfelelnek. Az organikus eredetet bizottságok is igazolják: IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements), OTRDC (Organic Tea Research and Development Center), USDA (United States Department of Agriculture), IMO (Institut für Markökologie), EUREPGAP (Good Agriculture Practice). 

Az organikus minősítés elérése a minőségi teák esetében ma már alapkövetelménynek mondható. Egy termelő 3 év várakozási, megfigyelési idő után kaphat igazolást.


92termék
 
92termék