Blog

A csodatevő gyömbér és citromfű

A csodatevő gyömbér és citromfű

A citromfüves, gyömbéres gyógytea megnyugtatja a lelket, serkenti az emésztést, és erősíti az immunrendszert. Kell ennél jobb téli ital? Lássuk, milyen hatásai vannak a citromfűnek és a gyömbérnek külön-külön, és egyben is!

A citromfű

Kiváló antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a köhögést, a torokfájást, méregtelenítésre is alkalmas és serkenti az emésztéstIdegerősítésre is gyakran használják, de akár alvási zavarokra is kiváló megoldást nyújthat. A stressz, az általános közérzet és az emésztési problémák szoros kapcsolatba is hozhatóak egymással. A citromfű eredményesen veszi fel a küzdelmet a puffadással, a gyomorégéssel, a hasi görcsökkel.

A gyömbér 

A gyömbér megfelelő mértékben fogyasztva segíthet az emésztési zavarok leküzdésében. Megmozgatja a gyomrot és csökkentheti a hasi fájdalmakat. Kifejezetten ideális például savtúltengés esetén, de természetesen csak mértékkel. Támogatja az immunrendszert is, segít az egészség megőrzésében. A gyömbér javítja a vérkeringést és gátolja a gyulladás létrejöttét, így segít reumás és ízületi gyulladások kezelése esetén. A gyömbér fájdalomcsillapító hatása felér sok gyógyszerhez. Így ha te is azok közé tartozol, akik nem szívesen vesznek be gyógyszert enyhébb fájdalom esetén, a gyömbértea kiváló választás lehet.

A kettő együtt pedig igazi gyógybomba! A gyömbér és a citromfű csökkentik a fájdalmat, a gyulladást, elősegítik az emésztést. Fogyókúrában esetén is fontos lehet a gyömbér és a citromfű, mivel méregtelenít, továbbá enyhíthetik a megfázással járó tüneteket.

Fogyasszunk tehát naponta frissen és melegen, leginkább a téli időszakban ajánlott.