Az egyre népszerűbb rooibos tea - mit kell tudni a vörös teáról
A rooibos teát ismerhetjük úgy is, mint a zöld, fekete és oolong teák egyik kiváló helyettesítője, azonban főként számos gyógyhatása is van, és jellegzetes aromája, illetve édes ízének köszönheti az egyre növekvő népszerűségét.
A rooibos tea rengeteg antioxidánst, enzimeket és vitaminokat tartalmaz, amelyek segítenek a bőrünk fiatalságát, rugalmasságának megőrzését, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van.
A rooibos tea nem hagyományos tealevelekből készül, mint például a zöld vagy fekete, hanem egy dél-afrikai növényből, a fokföldi rekettye hajtásaiból készítik el. Az afrikai törzsek már évszázadok óta fogyasztják ezt a teafajtát és ismerik is gyógyhatásait.
A tea édes ízét gyakran hasonlítják a hibiszkusz teához, enyhe karamellás és vaníliás, enyhén füstös ízjegyekkel. Kevés citrommal, mézzel ízesítve még inkább jellegzetes ízvilágot kaphatunk. Mivel a rooibos tea lényegében egy gyógytea, így a többi gyógyteához hasonlóan nem tartalmaz koffeint, tehát a nap bármely szakaszában fogyasztható, és koffeinre érzékenyek is nyugodtan kipróbálhatják. A rooibos tea vörös színét és jellegzetes édeskés ízét a fermentációnak köszönheti, enélkül zöld színe lenne.
A rooibos-ban megtalálható antoxidánstartalom 51%-kal meghaladja a zöld teában található mennyiséget. Emellett még segíti a szívműködést, erősíti a csontokat és az emésztést is javítja.
A rooibos fogyasztásának számos más előnye is van, például bőrünk és hajunk egészségének megőrzésében is segíthet.
Bármely célból is fogyasztjuk a teát, egy dolog biztos: egészségünk meghálálja majd!
Ha kedvet kaptál a rooibos teákhoz, fedezd fel kínálatunkat!