Blog

Forralt Bor Teával

Forralt Bor Teával

Bizonyára sokan szeretitek a forralt borokat, ugye? Szerintünk a tél és az adventi időszak egyik legjobb itala a forralt bor a karácsonyi vásárban, és persze otthon is szoktuk készíteni, nagyon szeretjük. A karácsonyi vásárok idén most kimaradnak, így újabb forralt boros receptek után kutatva találtuk meg a teás verziót, ami különleges, finom, melengető, egyszerű elkészíteni, és ráadásul cukormentes is! 


Lássuk is a receptet:

  • 5 dl száraz vörösbor
  • 5 dl erősre főzött gyümölcs vagy fekete tea
  • 2-3 db egész fahéj
  • 8-10 szem szegfűszeg
  • 2 szem csillagánizs
  • 6 evőkanál eritrit vagy más édesítő
  • 4-5 szelet citrom
  • ½ citrom leve

A teát és a bort a fűszerekkel egy edényben kell felforralni, és amikor lehúztuk a tűzről, belekerül az édesítőszer, és addig kevergetjük, amíg elolvad, majd ezután beletesszük a citrom szeleteket. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, hogy a fűszerek ízei összeérjenek, és utána már lehet is fogyasztani egy szuper karácsonyi film mellett vagy egy jó könyv társaságában! 

forrás