Forralt Bor Teával
Bizonyára sokan szeretitek a forralt borokat, ugye? Szerintünk a tél és az adventi időszak egyik legjobb itala a forralt bor a karácsonyi vásárban, és persze otthon is szoktuk készíteni, nagyon szeretjük. A karácsonyi vásárok idén most kimaradnak, így újabb forralt boros receptek után kutatva találtuk meg a teás verziót, ami különleges, finom, melengető, egyszerű elkészíteni, és ráadásul cukormentes is!
Lássuk is a receptet:
- 5 dl száraz vörösbor
- 5 dl erősre főzött gyümölcs vagy fekete tea
- 2-3 db egész fahéj
- 8-10 szem szegfűszeg
- 2 szem csillagánizs
- 6 evőkanál eritrit vagy más édesítő
- 4-5 szelet citrom
- ½ citrom leve
A teát és a bort a fűszerekkel egy edényben kell felforralni, és amikor lehúztuk a tűzről, belekerül az édesítőszer, és addig kevergetjük, amíg elolvad, majd ezután beletesszük a citrom szeleteket. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, hogy a fűszerek ízei összeérjenek, és utána már lehet is fogyasztani egy szuper karácsonyi film mellett vagy egy jó könyv társaságában!