Blog

Hogyan készül a finom tea? Teafőzés 10 percben

Hogyan készül a finom tea? Teafőzés 10 percben

Létezik tökéletes módja a tea elfogyasztásának? Rengeteg féle tea létezik már és mind nagy hagyománnyal rendelkezik, így a megfelelő tea elkészítése során olyan buktatókkal találhatjuk magunkat szemben, amelyekre először nem is gondolnánk.

Azonban aggodalomra semmi ok! Adunk néhány tippet a tökéletes tea elkészítéséhez.

Egy csésze tea sokak reggeli rituáléjának a része. Becslések szerint Nagy-Britanniában 165 millió csésze teát fogyasztanak el naponta!

Egy csésze tea

A tea a mindennapok része, attól függetlenül, hogy mit vagy mikor isszuk éppen az italt. Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek el kell sajátítania a tudást, hogyan is kell elkészíteni megfelelően a teákat.

  1. Válassz egy hangulatodnak megfelelő teát

A legjobb kezdés, ha kiválasztjuk azt az ízesítést, fajtát, amely éppen illik aktuális kedvünkhöz.

Fáradtság esetén jó választás lehet egy csésze fekete tea, amely energizálhat, a borsmenta pedig segíthet a teltségérzeten egy-egy nehezebb étel elfogyasztása után. Ha már aludni szeretnél, de még mindig nem jön álom a szemedre, a kamillatea segíthet ebben. Minden hangulathoz van egy megfelelő tea!

  1. Válaszd ki a kedvenc bögrédet, csészédet vagy teáskannádat

A tea kiválasztása után jöjjön az, amiből elfogyasztod! Mindenkinek megvan a kedvenc darabja, amelyet minden alkalommal levesz a polcról és bosszús, ha esetleg a mosatlanban találja. Ha szereted azt a bögrét, amelyből elfogyasztod az italt, az automatikusan jobb ízű lesz.

  1. Mindig használj friss hideg vizet!

A legjobb, ha szűrt vizet használsz, mivel az oxigén segít a tea ízének kialakulásában. A legtöbben újra és újra használjuk a vízmelegítőben lévő vizet, ekkor azonban a víz elveszíti az oxigén tartalmát és az eredmény nem lesz túl kedvező. Ha friss vizet forralsz, telt, ízes teát kortyolgathatsz a csészédből.

  1. Figyelj a víz hőmérsékletére!

Ha a friss vizet felforraltad, hagyd hűlni pár percig. Forrásban lévő vizet nem ajánlatos önteni filterre vagy szálas teára, mert ebben az esetben a forró víz megégeti a teát, leforrázod és így nem szabadul ki minden íz. A tea egy gyengéd növény, amellyel odafigyeléssel kell bánni. Tehát, ha 2-3 percet hűlt a víz, már öntheted is csészédbe!

  1. Ragaszkodj az áztatási előírásokhoz!

Ha már kitöltötted megfelelő hőmérsékletű teát, áztasd a csomagoláson ajánlott ideig! Persze semmi sincs kőbe vésve, például ha lágyabb teát szeretnél, ne várd meg az ajánlott idő végét, azonban, ha erősebbre vágysz 1-2 perccel tovább is hagyhatod a teát a csészében.

Tea áztatás csészében

  1. Áztatás után távolítsd el a vízből a teát

Ezután dől hátra, tedd fel lábaidat, és élvezd ezt a pillanatot a jól megérdemelt, tökéletesen elkészített teáddal!