Blog

Márkáink 1. rész - Alveus, a teaimádatból ihletett karrier

Márkáink 1. rész - Alveus, a teaimádatból ihletett karrier

Új blogsorozatunkban a Teanet.hu-n lévő márkákat szeretnénk bővebben bemutatni Nektek, hogy megismerjétek, kikkel dolgozunk együtt, és milyen értékeket képviselnek ők. 

Az első márka az Alveus, ami Németországban alakult meg, de a részleteket lentebb olvashatjátok!

Minden egy illattal kezdődött…

Az Alveus története 2006-ban kezdődött, amikor az alapító Daniel Trenk megszerezte a diplomáját, és azon gondolkodott egy hamburgi teaboltban, hogy elfogadja-e a neki felajánlott állást egy nemzetközi pénzügyi cégnél. A tűnődés közepette egy finom illatra lett figyelmes: a különleges aroma megszakította a gondolatait, és elmélázott: az utóbbi 3 évet kimerítő munkával töltötte, hogy megszerezze üzleti diplomáját. Kétségei támadtak, hogy a lélektelen üzleti világ neki való-e egyáltalán vagy inkább olyat karriert válasszon, amiben kreatív lehet? Miért ne alakíthatná a tearajongását karrierré?

Nem sokkal később egy fiatalokból álló csapattal belekezdett az álmainak megvalósításába. Egyiküknek sem volt tapasztalata a teaiparban, de lelkesedésük felülírta ezt. Lett egy manufaktúrájuk, ahol teakeverékeket készítettek a saját kezükkel. A cég 15 éves fennállása óta is megmaradt az alap filozófiájuk: a legjobb minőségű, fenntartható tea adja a legjobb ízélményt.

Az Alveus mérföldkövei

  • a kezdetekben egy 100m2-es raktárban dolgoztak 
  • Az első katalógusuk 2006. szeptember 13-án jelent meg: 36 organikus teát mutattak be 68 oldalon, angolul és németül volt elérhető ez a kiadvány
  • 2006. novemberében elindult a weboldaluk
  • 2010. január 1-jén már 1000 vásárlót örvendeztettek meg finom teákkal
  • 2015-ben egy nagyobb, impozánsabb gyárba költözött a cég, amit méltó módon meg is ünnepeltek
  • 2017-ben megnyitott első üzletük Hamburgban, és már 85-en dolgoznak a teákon az Alveus-nál

557 alapanyagból 1500 féle teát készítenek.

Mi is rajongunk az Alveus teákért, különlegesek, fenntartható forrásból származó alapanyagokat használnak, és ízletesek is a teakeverékeik. Próbáljátok ki Ti is!