Blog

Márkáink 2. rész - English Tea Shop - az ökotudatos márka

Márkáink 2. rész  - English Tea Shop - az ökotudatos márka

Folytatódik blogsorozatunk, ezúttal a nagyon népszerű English Tea Shop-ot mutatjuk be Nektek!

Imádják a jó teát, ami felfrissít, élénkít, robusztus vagy éppen nyugtató hatású. Fontos számukra mindenki, aki részt vesz a teák elkészülésében: a tealevél szedők, a csomagolók, a keverők és a fogyasztók is. A szívükhöz különösen közel állnak az organikus, fairtrade és fenntartható gazdálkodások, ahonnan beszerzik a teákat - ezeknek nemcsak a saját vállalkozásukra van hatása, hanem az elkövetkező generációkra is.

Kiemelten fontos számukra a teák származási helye is, éppen ezért alapították meg az English Tea Shop-ot, amelyekkel kiváló minőségű teákat tudnak eljuttatni Srí Lankáról a világ minden tájára. 2010 óta fogyaszthatjuk ezeket a nagy gondossággal készített teákat. A filtereket kézzel csomagolják dobozokba, hogy ezzel is csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. Ezután egy kis utazás veszi kezdetét, amelynek a végén eljutnak a fenséges teák a bögréinkbe.

Nagy figyelmet fordítanak a növények termesztésére és betakarítására is, hiszen a “fenntarthatóság” nemcsak egy divatos szó számukra - ez vezérli őket. Büszkék a különböző minősítésekre, amelyeket megszereztek az évek során. Ezek a fogyasztók számára is garanciákat jelentenek, hogy az English Tea Shop teák valóban fenntartható, fairtrade forrásból származnak. A teanövények és az egyéb hozzávalók, amelyeket felhasználnak olyan farmokról származnak, ahol nem használnak növényvédőszereket és műtrágyát sem. Szeretnék elérni, hogy a világ felismerje az ilyen típusú, kisebb farmok jelentőségét, és hogy ezeknek milyen nagy és pozitív hatásuk van a bolygó ökoszisztémájára. 

A gyümölcsös ízeket kedveled, esetleg a frissítő teákat? Amitől jobb hangulatban leszel vagy éppen olyat, ami segít lelassulni? Az English Tea Shop kínálatában tuti megtalálod a kedvenced!