Blog

Tea alkohollal: 5 meglepően finom ital

Tea alkohollal: 5 meglepően finom ital

Valóban egymás mellett említjük a címben a teát és az alkoholt, nem jársz rossz helyen, ne aggódj! Mindannyian tudjuk, hogy egy bögre teával tökéletesen le lehet zárni egy zsúfolt napot. Azonban meg lehet ezt spékelni alkalomadtán! Hoztunk nektek 5 ötletet, amellyel feldobhatjátok a teáitokat néha.

Fekete tea és rum

Akár a klasszikus English Breakfast teát választod vagy egy Earl Grey-t, tökéletesen illik hozzá a rum. Az ital természetes édessége elveszi a fekete tea kesernyés élét, míg más alkoholok, mint a whiskey kihangsúlyozzák ezt a fanyarságát a fekete teáknak.

Zöld tea és whiskey

Tudjuk, hogy a zöld tea alkohollal való felturbózása hatással van a tea jótékony hatásaira, de az íze miatt nagyon megéri néha-néha elkészíteni és élvezni az ízeket! A zöld tea kesernyés, fás ízeket ad a whiskey-hez, így ideálissá válik ételek mellé vagy akár csak kortyolgatásra is. 

Menta tea és rum vagy bourbon

A menta egy nagyon sokoldalú ízjegy a koktélokban. Klasszikusokban is megtalálható, a friss mentalevelek elengedhetetlen alapanyagnak számítanak a koktélbárokban. A menta tea párosítása alkohollal tehát tuti befutó lesz, ugye? Hát utánajártunk. Mojitot készítettünk, és menta teával még inkább frissítő íze lett ennek az italnak. És ha menta teához rumot vagy bourbon-t adunk, akkor is izgalmas ízvilágot kortyolgathatunk. 

Kamillatea és gin

A virágos ízjegyek tökéletesen kiegészítik egymást! Így van ez a nyugtató kamillatea és a gin esetében is. Akár melegen is hozzá öntheted az elkészült teát az alkoholhoz, akár egy kis mézet is hozzáadhatsz még. Azonban a keverék néhányak számára túl gyógynövényes lehet, de egy próbát mindenképp megér szerintünk! 

Earl Grey és bourbon

Bár általában fekete tea keverékéből készül, az Earl Grey bergamottolajjal is tartalmaz. A narancs és a bergamott egy kis citromízt ad a teának. És bár csodálatosan illene a rumhoz, hasonlóan a többi fekete tea társaihoz, a bourbon-nel is kiváló. Az alkohol édessége kiegészíti a teát, és kiegyensúlyozza élesebb jegyeit.

Reméljük, meghoztuk a kedveteket néhány alkoholos tea teszteléséhez, szerezzétek be tőlünk a szükséges teákat, és kezdődhet a kóstolás!