Blog

Valóban tea a gyümölcstea?

Valóban tea a gyümölcstea?

A gyümölcsteák leginkább gyógynövényekből, fűszerekből és persze gyümölcsökből készülnek, tehát nem tartalmaznak tealeveleket, mégis a teák közé sorolhatjuk őket.

Különösen a gyümölcstea esetében fontos bioterméket választani. A fenntartható forrásból származó gyümölcsök, amelyeket a betakarítás után rögtön szárítanak, kiváló alapot nyújtanak a gyümölcsteákhoz. A szárított gyümölcsöket szárítás után alaposan megtisztítják, majd apró darabkákra vágják őket.

Egy gyümölcstea számos összetevőből készülhet: rózsa, cseresznye, eper, hibiszkusz, csipkebogyó, alma, csoki, eper, édesgyökér és még sok-sok más finomság. A teakészítők gondosan kiválasztják a megfelelő alapanyagokat, hogy azok ízben is csodálatosak legyenek, harmonizáljanak, és vizuálisan is élmény legyen ránézni az elkészült italra. 

A tökéletes gyümöcsteát mindig forró vízzel kell készíteni, az áztatási idő minimum 5-8 perc, de lehet hosszabb is, hogy a mélyen rejtőzködő aromáknak is legyen idejük előbújni. 

A gyümölcsteákat, csak úgy mint a többi teafajtát, mindig hűvös, száraz és sötét helyen érdemes tárolni.

Tehát, annak ellenére, hogy tealeveleket nem tartalmaznak a gyümölcsteák, méltán titulálhatjuk őket teának, hiszen ugyanolyan zamatosak, szemet gyönyörködtetőek és melengetőek, mint például a zöld és a fekete teák.

Fedezd fel gyümölcstea kínálatunkat, és engedj az ízek csábításának!