Blog

Hidratálás télen (is)

Hidratálás télen (is)

A hideg idő beköszöntével fokozottabban védjük bőrünket. Arcunkat, kezünket gyakrabban hidratáljuk, hiszen ezen testrészeinket tudjuk legkevésbé védeni az időjárás viszontagságai ellen. Lelkesen keressük a legújabb arcápoló krémeket, kézszárazság elleni csodaszereket. Sokan még a krémszappant és mosogatószert is lecserélik a téli időszakban.

Ugyanakkor nem biztos, hogy kellő figyelmet fordítunk szerveztünk belső hidratálására. Hűvös időszakban is nagyon fontos, hogy kellő folyadékot fogyasszunk, hidratáljuk testünket megfelelően.

 

Persze, nem biztos, hogy annyira jól esik a víz, mint a nyári melegben. Sokan követnek el hibát azzal, hogy cukros üdítővel próbálják a folyadékot pótolni, ami természetesen nem megoldás.

 

A teát kedvelők nyáron is fogyasztják ezt a kiváló frissítő italt jéggel, esetleg némi mentával megbolondítva. A hűvösebb időjárás beköszöntével nő a tea népszerűsége. Tökéletes társunk lehet abban, hogy a téli időszakban megfelelően hidratáltak legyünk.

 

 

A szervezet folyadékpótlása mellett immunrendszerünket is támogatjuk a teafogyasztással.

Délelőtt érdemes élénkítő zöld teát fogyasztani. Koffeintartalma másképp szívódik fel, mintha kávét fogyasztanánk. Ezért hosszabb távon élénkít, jobban tudunk a nap folyamán koncentrálni. Napközben fogyaszthatunk fekete teát. Estére ajánlott a gyümölcstea vagy valamilyen gyógytea fogyasztása. Például a citromfű tea igazán jó lezárása lehet a napnak. Megnyugtat, ellazít és így megkönnyíti az elalvást.

Gyakran lehet hallani, hogy a tea unalmas, mindig ugyanolyan. Ez a probléma egy kis fantáziával megoldható. Különböző napszakokban különböző teát válasszunk. Az ízesítéssel pedig igazán változatossá tehetjük teáinkat.

Mézek közül is széles választék érhető el a gyártók kínálatában: virág-, akác-, hárs-, gesztenyeméz. Mind más ízvilágot képviselnek, így máris különböző ízű teát varázsolhatunk az asztalra.

A teák fűszerezése régi tradíciókra tekint vissza, hiszen már a kínai teamesterek is játszottak az ízekkel, hogy elkápráztassák vele a császárt és a kereskedőket, akik majd a világban népszerűsítik termékeiket.

Tehát ne féljünk kísérletezni! Menta, fahéj, szegfűszeg, vanília, kakukkfű, rozmaring, citrom, narancs és még hosszan sorolhatnánk a különböző fortélyokat.

Persze nem biztos, hogy éppen van időnk és energiánk a teánk ízével bajlódni. Webshopunk rendkívül színes kínálattal vár. Könnyedén, egyszerűen változatossá teheted a család napi teafogyasztását. Szálas és filteres teáink között megtalálsz mindent ahhoz, hogy senki ne unjon rá a teázásra, ami ugye nem csak hidratálásra, immunrendszer-erősítésre jó, de stresszoldó hatása is jelentős, ami így az év végi hajtás közepén mindenkinek jól jön.

Emellett egy jó kis családi délutánt is eltölthetünk. Tegyünk ki különböző ízű filtereket vagy szálas teát, többféle ízesítőt! Mindenki készítse el a saját bögre teáját és indulhat a társasjáték.

A rengeteg nevetés és a jó hangulat garantált.

A hozzávalók egy részét webshopunkban megtalálod.