Blog

Lefekvés előtt ajánljuk

Lefekvés előtt ajánljuk

A mai rohanó világban megváltás lehet a lelkünknek egy kellemes, nyugtató tea, ami segít ellazulni és legalább egy kis időre magunk mögött hagyni a problémákat.

Bio Yogi Tea - Relaxálni egy ízletes forró csésze YOGI TEA®-val lefekvés előtt tökéletes befejezése a napnak. Kamillavirág, levendula, macskagyökér, citromfű, édeskömény különböző variációit találjuk a Yogi tea dobozaiban. 

Kamilla
A lefekvés előtt elfogyasztott kamilla tea nyugodt alvást biztosít. Igyunk meg egy csészével elalvás előtt. A kamilla jótékony tulajdonságainak köszönhetően segít ellazulni, hatóanyagai közül a legfontosabbak a flavonoidok, a glikozilált kumarinok és a fenolos savak, amelyek vizes közeg hatására fejtik ki nyugtató, valamint antioxidáns hatásaikat.
Enyhíti az alvászavarokat és a szorongást, stresszoldó tulajdonságú. A kamillatea fertőtleníti a beleket, elősegíti a helyes emésztést, megszünteti a túlzott gázképződést, fokozza a bélmozgásokat, ez is segítve a nyugodt alvást.

Macskagyökér
A macskagyökeret már nagyon régóta használja a népi gyógyászat a szorongás csökkentésére. A macskagyökérnek megvan az a képessége, hogy nyugtassa az idegeket és kiváló módon segít ellazulni. Ízesíthetjük mézzel, citrommal és lassan kortyolgatva élvezettel fogyasszuk el. Több tanulmány azt mutatja, hogy a macskagyökér segíthet a
szorongás kezelésében, javítja az alvás minőségét, valamint növeli az ellazulás és a nyugalom érzését.

Citromfű
Amikor a citromot említjük, legtöbbször egy gyümölcs jut eszünkbe. A citromfű azonban igazából a menta család részéhez tartozik és a mentalevélhez hasonlóan is néz ki. A citromfű egy kiváló nyugtató gyógynövény, amit a szorongás csökkentésére és a stressz oldására is használnak. A citromfűből készült tea fogyasztása 1 órával lefekvés előtt ajánlott, ennyi idő kell neki mire kifejti hatását. Nem feltétlen szükséges a citromfű teát édesíteni, mivel a citromfűből készült tea egyszerre édes és fanyar is. A citromfű használata elűzi a rosszkedvet és a szomorúságot a mindennapi gondokat.

A magnólia növény szárított kérgéből, bimbójából és szárából készült magnólia teát sokszor használják természetes alvás segítőként a hagyományos orvoslás számos formájában.
A növény honokiolt és magnololt tartalmaz, ez a 2 vegyület, amelyek nyugtató hatásúak, és a honokiol, valamint magnolol egyaránt megsegíti az alvást és enyhíti az álmatlanságot. Egy nemrégiben szült nőkön végzett tanulmány szerint a magnólia tea 2-4 hetes fogyasztása nagyban javítja a depressziót és az alvás minőségét a kontroll
csoporthoz képest. Egy másik 89 nő bevonásával végzett vizsgálat kimutatta, hogy egy tabletta magnéziummal és 60 mg magnólia kivonattal készített tea csökkentette a menopauza okozta alvászavarokat is.

A fekete bodza

A bodzalé vagy abból készített tea kiváló szolgálatot tehet fejfájás, migrén, ideggyulladások, illetve nyugtatóként, a stressz és az álmatlanság kezelésében is hatékony. Óriási mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és C-vitamint

Koffeinmentes teák széles választékával várunk, melyek segítségével egy picit kiléphetünk a napi mókuskerékből, és másnap kipihenten kezdhetjük elölről a napot:)