Blog

A zöld tea 7 legfontosabb előnye

A zöld tea 7 legfontosabb előnye

Minden napszakban fogyasztható, egészséges és finom. Vagyis zöld tea. Számos teafajta ismert és webshopunkban is rendkívül széles kínálatot találtok, de kétségtelen tény, hogy a legtöbb pozitív élettani hatást a zöld tea biztosítja számunkra. A zöld tea szüreteléséről, feldolgozásáról korábbi blogunkban olvashattatok.

1. Stresszoldás

Vitathatatlan, hogy a mai, rohanó világban lépten-nyomon stressz ér minket. Fáradtak, kimerültek vagyunk a mindennapi mókuskeréktől. Sokan energiaitallal, kávéval próbálják túlélni a hétköznapokat. Viszont a zöld tea az egyetlen, aminek napi fogyasztásával gyorsan érezni fogjuk a szervezetünkre gyakorolt pozitív hatását. A zsenge zöld teában megtalálható L-teanin nevezetű aminosav egészségre gyakorolt hatását egyre több kutatás támasztja alá. Ezek a hasznos anyagok védik az idegrendszert, nyugtató hatásúak.

 

 

2. A szív karbantartója

Megakadályozza a magas vérnyomást, ezáltal védi szív- és érrendszerünket. Napi 4-5 csésze zöldtea fogyasztása hozzájárulhat a keringési rendellenességek megszűnéséhez és csökkentheti kialakulásuk kockázatát.

 

 

3. Rák elleni küzdelem

A zöld tea kiváló forrása az antioxidánsoknak. Az antioxidáns vegyületek kijavítják a sejtkárosodásokat. A polifenolok daganatcsökkentő hatásáról is készülnek kutatások, mely anyagot szintén tartalmazza a zöld tea.

 

4. Vitaminok serege

Nagy mennyiségben találhatóak ebben a teafajtában A, B, C vitaminok. Ezen vitaminok szintén sejtvédő hatással bírnak, így lassítva az öregedés folyamatát és gátolva a rákos sejtek kialakulását, terjedését.  

 

5. Az immunrendszer támogatója

Antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok sorra biztosítja számunkra, hogy a zöld tea őszi szezon elején elkezdett fogyasztásával sokat tehetünk azért, hogy a felső légúti és egyéb, tipikusan téli betegséget elkerüljük, vagy kisebb nehézségekkel és gyorsabban átvészeljük.  Persze a legjobb az, ha egész évben támogatjuk szervezetünket a zöld teával.

 

6. Fogak védelme

A teában van a legtöbb fluor az összes haszonnövény közül, az idősebb növények tartalmaznak többet. A fluor védi a fogakat, megakadályozza a fogszuvasodást. A katchin nevű antioxidáns védi a fogínyt a gyulladástól. Ha a fogíny egészséges, akkor az egész szervezetünkre is pozitív hatással bír, nem is beszélve fogaink egészségéről.

 

 

7. Zsírégető

A világ egyik legegészségesebb gyógynövénye gyorsítja az anyagcserét, ezáltal elősegíti a zsírégetést és a fogyást. A katekin vegyületek felelősek az anyagcsere gyorsításáért. Az aktív hatóanyagok serkentik bizonyos zsírégető hormonok működését. Mára több kutatás igazolta, hogy a zöld tea és az aktív testmozgás kombinációja hatékony zsírégető hatással bír.

 

 

Pszichológiai kutatások kimutatták, hogy a teázás testi és szellemi teljesítőképességünkre egyaránt pozitív hatással van. Használjuk ki a természet által nyújtott lehetőségeket, kezdjünk el teázni!